Thursday 2 June 2011

EFK uus direktor: Esper Linnamägi

Tänane (02.06) pressiteade: Kultuuriminister Rein Lang kiitis heaks konkursikomisjoni ettepaneku nimetada Eesti Filharmoonia Kammerkoori direktoriks Esper Linnamägi, kes on varasemalt töötanud kammerkoori laulja ning produtsendina. Linnamägi asub tööle alates 1. augustist ning temaga sõlmitakse tööleping kolmeks aastaks.

Esper Linnamägi (sünd. 1973) on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia bakalaureuseõppe klassikalise laulu erialal ning on osalenud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kultuurikorralduse magistriprogrammis. Linnamägi on töötanud Eesti Filharmoonia Kammerkooris alates 1997. aastast kuni tänaseni, algul kooriartisti, hiljem produtsendina. 2006. aastal töötas ta ka Eesti Rahvusmeeskoori direktorina.

Avalikule konkursile esitas tähtaegselt oma dokumendid kolm kandidaati, kes kõik kutsuti ka vestlusvooru.

Konkurss kuulutati välja, sest aastatel 1989–1993 ja alates 2001. aastast kuni tänaseni Eesti Filharmoonia Kammerkoori juhtinud Anneli Undi tähtajaline tööleping saab tänavu läbi.

Konkursi korras on viimase aasta jooksul saanud uue direktori juba Eesti Kontsert (Jüri Leiten alates 01.09.2010) ja ERSO (Kadri Tali alates 21.03.2011). Hetkel kestab Tallinna Linnavalitsuse poolt korraldatud konkurss Talinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja kohale (tähtajaga 06.06), kuna senine juht Anu Kivilo lõpetab oma töö sel nädalal ja läheb teisele töökohale.

No comments:

Post a Comment