Tuesday 15 November 2011

Kultuuripoliitika arengusuundadest vol. 2

2011. aasta suvel alustati Kultuuriministeeriumi eestvedamisel aruteludega, mille eesmärgiks on koostada ülevaade lähituleviku kultuuripoliitika arengusuundadest. Dokumendi koostamist koordineeriv juhtrühm, kuhu kuuluvad Eesti Kultuuri Koja, Riigikantselei, Rahandusministeeriumi ja Kultuuriministeeriumi esindajad, on välja töötanud arengusuundade dokumendi struktuurikavandi.

Struktuur koosneb üldjoontes järgmistest osadest:
1. Üldosa ehk kõiki valdkondi puudutavad horisontaalsed teemad
2. Kultuuri seos teiste valdkondade ja poliitikatega
3. Valdkondlikud eesmärgid ja arengud aastani 2020
4. Lisad (nt 1998. aasta kultuuripoliitika põhialuste täitmise ülevaade, viited seotud uuringutele jms)

Kuna tegemist on alles eeltööga, siis tuleks kavandis kirjeldatud märksõnu käsitleda teemaalgatustena ehk eelseisvate arutelude lähtekohana ning tänaseks kirjapandus ei määrata mingil viisil ära seisukohtade lõplikku sõnastust. Ülevaade on leitav veebilehel http://www.kultuuripoliitika.ee/ töödokumentide osas.

Ootame kõikidelt huvitatud osapooltelt nii kommentaare dokumendi struktuurikavandile kui ka juba sisulisi ettepanekuid, mis kindlasti peaksid arengusuundades sisalduma. Samuti ootame kõikidelt huvitatud organisatsioonidelt ja institutsioonidelt märku selle kohta, kas ollakse valmis arengusuundade dokumendi valmimisse panustama. Kõik kommentaarid on teretulnud aadressil jorma.sarv@kul.ee hiljemalt 30. novembriks 2011. Seejärel kutsume kokku juba temaatilised töögrupid.

Arutelude tulemusel peaks 2012. a. juuniks selguma valdkonna tegijate ootused, mille põhjal hakatakse kirjutama Kultuur 2020 dokumenti. Nagu Haapsalu kultuurifoorumi algul ütles Mart Meri, on ajakava rihitud nii, et Riigikogul oleks jaanipäevaks 2013 võimalik kultuuripoliitika arengusuunad vastu võtta.

No comments:

Post a Comment