Tuesday 1 November 2011

EK raha-asjad

30.10.2011 edastas uudised.err.ee sõnumi "Ministeerium kahtleb Eesti Kontserdi võimes eelarve piiresse jääda", Delfi aga "Kultuuriministeeriumi kiri Eesti Kontserdile: kas saate rahaliselt ikka hakkama?", päev hiljem refereeris sama uudist Õhtuleht. Ajakirjandus leidis nimelt ministeeriumi dokumendiregistrist Eesti Kontserdile saadetud kirja. Andsin intervjuu ka ERR Päevakajale 01.11.2011.

Kirja koostajana rõhutan, et tegu on tavapärase seiretegevusega, mida kultuuriministeerium ikka peab tegema, kõigi oma alluvuses oleva ca 40 riigiasutusega. Nii ka Eesti Kontserdiga. Leidsime riigikassa 9 kuu väljavõtteid analüüsides, et Eesti Kontsert on teinud rohkem kulutusi kui 9 kuu proportsiooniga kokku käiks, mis omakorda tekitas vajaduse küsida lisainfot. Osa lisainfot on Eesti Kontsert juba saatnud, osa veel laekub. Igatahes jätkame tihedat suhtlemist ja otsime koos lahendusi.

EK direktor Jüri Leiten kinnitab, et EK-l pole hetkel ühtegi võlgnevust ega täitmata maksekohustust ning et rahamuret aasta lõpus ei teki (err.ee 01.11.2011, Delfi.ee).

Kindlasti on õige, et aasta viimane kvartal toobki keskmisest enam omatulu. Samuti on EK prognoosinud senisest rohkem omatulu ka tulevasse aastasse. Selleks, et nii ka läheks, kutsun muusikanõunikuna kahtlemata huvilisi EK korraldatud kontsertidele.

No comments:

Post a Comment