Monday 31 October 2011

In memoriam Toomas Torop

Viiuldaja Toomas Toropi (1971-2008) mälestuseks korraldavad Leigarid kontserdi "Nipet-näpet" 13. novembril Nokia kontserdisaalis. Piletihind on 12 eurot (õpilastele vms soodustusi ei ole). Kõrge piletihind on tingitud saali rendihinnast ja kui korraldajad peaksid jääma plussi, annetatakse tulu Toomase perele. Tütred Anni ja Tuuli vajavad kooliraha.

NB! Sülelastele ei pea piletit ostma ja sealjuures ei ole sülelapse vanuse osas piiranguid. Kui nt algklasside laps mahub ema või isa sülle ja nii nemad kui nende taga istuvad inimesed saavad rahulikult kontserti vaadata, võib ka koolilapse sülle võtta. Loodame, et seda õigust pahatahtlikult ära ei kasutata ja suured lapsed ning täiskasvanud ostavad ikka igaüks oma pileti.

Tähelepanu! 1.-8. rida saalis ei ole - nende koha peal on lava. See tähendab, et 9. rida on tegelikult esimene ja näiteks 16. rida on tegelikult alles kaheksas.

Pileteid saab osta ticketprost: http://www.ticketpro.ee/jnp/music/745008-kontsert-etendus-nipet-napet-.html
Kontserdi treiler: http://www.youtube.com/watch?v=Jd-v396ZBk0

Tegin hea koolivenna Toomasega vististi tema viimase pika intervjuu, Vikerraadio saatesse "Klassika - seee on imelihtne". Oma 37 eluaastasse mahutas Toomas palju: pillimängu Leigarites ning orkestranditöö ERSOs, ansambli Virre asutamise, Eesti Folkloori Seltsi juhtimise ja pärimusmuusika õpetamise. Kahe tantsupeo muusikajuhina ning huvitavate koori- ja rahvamuusikaseadete autorina jättis ta olulise jälje eesti kultuurilukku.

No comments:

Post a Comment