Monday 3 October 2011

Festivalide promotöö Venemaal

MTÜ Eesti Muusikafestivalid on juba mitmel korral meie tippmuusikute esinemiste abiga tutvustanud Eesti muusikaelu ja eeskätt festivale Venemaal. Seekord osaleti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) korraldatud seminaridel turismifirmadele ja ajakirjanikele 27.09.2011 Moskvas ja 29.09.2011 Peterburis. Seminaride teema oli „Talv 2011/2012: talvised puhkamisvõimalused ja kultuurisündmused Eestis“.

Mõlemas suurlinnas tutvustasid täissaalidele Eestit sihtkohamaana EV Suursaatkonna, Tallinna Linnavalitsuse, Pärnu turismiinfokeskuse, Estonian Airi, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu, Eesti SPA Liidu jt organisatsioonide esindajad. Eesti muusikafestivale tutvustas Marko Lõhmus, kes andis ülevaate külmal hooajal toimuvatest muusikafestivalidest.

Vene reisikorraldajate huvi on märkimisväärselt kasvanud meie koorifestivalide, samuti orelikontsertide vastu. Kirjastus „Inflight Magazines“ on valmis uuest aastast lülitama oma kvartaliväljaannete kultuurikalendritesse Eestis toimuvad muusika tippsündmused. Seminaride sõnalist osa elavdasid muusikaga seekord Oliver Kuusik ja Hain Hõlpus.

Taustainfot: MTÜ Eesti Muusikafestivalid alustas tegevust 2002. aastakl sihiga ühendada Eestis tegutsevaid muusikafestivale ja olla nõuandvaks organiks ministeeriumile. Liikmed on 30 organisatsiooni 46 festivaliga. Peetakse üleval kodulehekülge http://www.festivals.ee/; igal aastal antakse välja tutvustavat bukletti eesti, vene ja inglise keeles, mis levib saatkondade kaudu üle maailma.  Lisaks siis osaletakse ka turunduslikel seminaridel, samuti initsieeriti kultuurisündmuste majanduslike mõjude uuring, mille tulemused selguvad kevadel 2012. Festivalid, kes ei ole MTÜ liikmed, saavad infot avaldada kodulehel uudisena.

No comments:

Post a Comment