Tuesday 29 September 2009

Raimo Kangro 60

Rõõmsa kontserdielamuse pakkusid sel puhul 21.09.2009 Estonia kontserdisaalis kaks pianisti, neli löökpillimängijat ja kaks puhkpillivirtuoosi. Sugestiivse arvustuse kirjutas Sirpi sellest Evi Arujärv, mina lisan siinkohal paar oma lakoonilist emotsiooni.

Raffi Haradžanjan on Eesti publikule pakkunud palju meeldejäävaid elamusi Kangro muusikaga. Ta on kasvatanud enda kõrvale vääriliseks ansamblipartneriks tänaseks juba rahvusvahelist tunnustust kogunud noore Reinis Zarinši, kes seekordsel kontserdil asendas suvel meie seast lahkunud Nora Novik'ut. Kogenud meistri ja noore talendi tandem tundub olevat paljutõotav edaspidisekski.

Klarnetist Toomas Vavilovi ja flötist Mihkel Peäske portreteeritud ingel ("Display V") oli nauditavalt värvikas ja kelmikas - nagu Kangrole tavaks. Kolm eesti rahvaviisi flöödile Mihkel Peäske esituses oli lihtne, ilus ja mõjus muusika, mida soovitaks kindlasti ka näiteks Klassikaraadio playlisti. PaukenfEst tegi taas tänuväärset löökpillide populariseerimise tööd. Vambola Krigulile, kes oli seadnud neljale löökpillimängijale Kangro Klaverisüidi op. 1, sooviks jätkuvat innustust arranzeerimistööle - ta oskas leida üllatavaid nüansse. Ja muidugi on Kangro muusika oma tundliku pulseerimise ja värvirõõmuga ütlemata tänuväärt aines nii autentseteks esitusteks kui erinevateks katsetusteks.

Palju õnne sünnipäevaks, Raimo - kus iganes taevastest sfääridest Sa meie poole oma leebe ja veidi väsinud naeratusega ka ei vaataks...

No comments:

Post a Comment