Tuesday 12 July 2011

Presidendi kultuuripreemia: Risto Joost

Kuigi see teade on pärit juba juunikuust, on ikka põhjust õnne soovida dirigent Risto Joostile, kes pälvis tänavuse Vabariigi Presidendi kultuurirahastu poolt välja antava noore kultuuritegelase preemia. Tema kõrval sai eripreemia kirjanik ja tõlkija Igor Kotjuh. Alates sügisest on Risto Joost Madalmaade Kammerkoori peadirigent ning tegutseb ühtlasi jätkuvalt dirigendina ka Rahvusooperis Estonia.

Ehkki kultuuriga seonduvad eelarvekärped on valusalt aktuaalne teema ka rikkas Hollandis, pakub sealne töö Ristole kindlasti uusi võimalusi oma kunstiliste ideede teostamiseks. Madalmaade Kammerkoori ajaloos on jäädvustunud värskete ideede toojana ka nende peadirigent aastail 1998-2000 - Tõnu Kaljuste. Samuti on tore, et riigipea kultuuripreemia on taas kord pälvinud üks noor ja teokas muusik.

President Ilvese muusikavaldkonnaga seonduvast tegevusest viimasel ajal saab aga laulupeol peetud kõne kõrval esile tõsta veel 30.06 peo eelõhtul riigipea kutsega teoks saanud ERSO kontserti "Ilm ja maa" Neeme Järvi dirigeerimisel, samuti kuu varem Poolas toimunud külaskäiku helilooja Krzysztof Penderecki juurde.

No comments:

Post a Comment