Friday 2 October 2009

Muusikapreemiad 2009

Muusikapäeva 01.10.2009 tähistati väärikalt.

Rahvusooper pakkus täissaalile kaheosalise ooperigala, kus esindatud olid nii tõsine kui lõbus mask. Suurepärases vormis olid nii solistid kui koorilauljad ja orkester maestro Arvo Volmeri taktikepi all. Tahaks loota, et ka lavale astunud külalissolistid leiaks tihedasti võimalusi Estonia laval esinemiseks.

Nigulistes jagati Muusikanõukogu ja Kulka muusikapreemiad 2009. Tundub, et sündmusega võivad tagantjärele rahule jääda nii vaatajad teleri taga kui koha peal, nii korraldajad kui mõistagi laureaadid, kes sel moel oma tegemistele tänuväärset tähelepanu pälvisid. Kahtlemata väärib tõsisem muusikakultuur tihedaminigi prime-time eestriaega ja meedia tähelepanu.

Enne muusikapäeva tõid ERR toimetajad televaatajateni uudise, et Kultuuriministeeriumi eelarve 2010 on tänavusest, kärbitud kujul kehtivast väiksem 4,5% ehk ligi 107 miljonit krooni ning tegevuskulude kärbe peaaegu kõigile allasutustele on 9%. Eks need ole siiski esialgsed numbrid, sest kolm lugemist Riigikogus seisavad ju veel ees. Aga mingi indikatsiooni see paratamatult annab.

Laupäeval, 03.10 tähistab Otsa-kool oma 90. juubelit. Palju õnne kõigile asjaosalistele!

No comments:

Post a Comment