Monday 4 January 2010

Raha ja info välisesinemisteks

Toetust välisesinemisteks saavad muusikud taotleda Kultuuriministeeriumis järgmistest eelarveridadest:

Neile lisanduvad kvartaalselt jaotatavad Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali toetussummad. (Hasartmängumaksu Nõukogu poolt igakuiselt eraldatavad toetused kuluvad reeglina ära Eesti-sisese kohaliku tegevuse raames, vastavalt kehtestatud prioriteetidele.)

Kindlasti on kasulik saata varakult info enda välisesinemiste kohta nii Kultuuriministeeriumile kui ka Välisministeeriumi kultuurikalendri jaoks (kultuur@mfa.ee).

Kui plaanite esineda mõnes riigis, kus tegutseb Eesti kultuuriesindaja, tasub nendelegi infot saata - neil võib olla võimalik pakkuda just teile mõni täiendav esinemine mõnes väärt esinemispaigas või ka mõni väärtuslik kontakt edaspidiseks tegevuseks. Kultuuriesindajatel on oma tegevuseks kasutada mõningad piiratud eelarvesummad (aasta lõikes koos nende ülalpidamiseks kuluva rahaga siin- ja sealpool 1 miljoni krooni piiri, mis kallites metropolides on muidugi üsna tagasihoidlik summa).

2010. aastal tegutsevad Eesti kultuuriesindajad kuues linnas: London, Berliin, Brüssel (EL), Pariis, Moskva, Helsingi. Neile lisanduvad riigi poolt toetatava Eesti Instituudi välisesindused Soomes, Rootsis ja Ungaris. Vastavalt Kultuuriministeeriumi strateegilisele arengukavale aastateks 2009-2012 oli plaan kultuuriesindajate võrgustiku laiendamiseks järgnevalt: 2009 Riia ja Rooma, 2010 Viin ja Peterburi, 2011 Madriid.

Nüüd on selge, et eelarve ei võimalda ministeeriumil ka 2010. aastal uusi kultuuriesindajaid ametisse võtta, kuid loodetavasti õnnestub seda teha 2011. aastal. Sihtkohad jäävad samaks, aga mehitamise järjekord võib veel muutuda. Juba lähetatud esindajate ametikohti eelarvekärbete tõttu pole ka plaanis vähendada.

No comments:

Post a Comment