Thursday 11 February 2010

Tänu Nikolai Aleksejevile

Vabariigi Valitsus kiitis tänasel 11.02 istungil oma korraldusega heaks riigi kultuuripreemiate komisjoni ettepanekud preemiate määramiseks. Nende hulgas on ka austusavaldus ERSO pikaaegsele peadirigendile maestro Nikolai Aleksejevile.

Niisiis - 2009. aasta väljapaistvate tööde eest määrati üks 150 000 krooni suurustest riigi kultuuripreemiatest Nikolai Aleksejevile – Eesti muusikaelu edendamise eest Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri peadirigendina. Tema kandidatuuri esitasid Eesti Muusikanõukogu ja ERSO.

Tuleb rõhutada maestro Aleksejevi tulemuslikku aastatepikkust tööd ERSO peadirigendina, mis jõuab lõpule selle hooajaga. Selle töö kulminatsiooniks võib välisreisidest pidada 2009. aasta märtsis toimunud väga edukat ERSO turneed Ameerika Ühendriikidesse, kus maestro Aleksejev juhatas väga sooja vastuvõtu pälvinud kontserte paljudes USA linnades ja tutvustas sellega nii ERSO-t kui Eestit ja Eesti kultuuri tervikuna.

Kodune publik on aga osa saanud paljudest headest kontsertidest ning ERSO väga veenvast kvalitatiivsest kasvamisest. Nikolai Aleksejev lõpetab töö ERSO peadirigendina hooaja lõppkontserdiga 14. mail. Kuna tema kodulinn Peterburi, kus ta tegutseb Peterburi Filharmoonia Orkestri dirigendina, pole ju Eestist kaugel, on meie publikul kindlasti võimalik ka tulevikus tema kontsertidest osa saada.

Palju õnne ka pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest miljoni krooni suuruse riigi kultuuripreemia saanud Leila Pärtelpojale, Andres Söödile ja Lea Tormisele, samuti kõigile teistele preemiasaajatele.

Riigi kultuuripreemiad antakse peaministri ja kultuuriministri poolt kätte 24. veebruaril.

No comments:

Post a Comment