Wednesday 17 February 2010

Helilooming ja rahv. areen

Muusika valdkonna toetusprogrammidest on avatud taotluste kirjutamiseks "Heliloomingu tellimine" ja "Eesti muusika rahvusvahelisel areenil". Nende puhul on taotluste tähtaeg 1. märts 2010. Korra avanevad need taotlemiseks sel aastal veel, ilmselt augustis.

12. veebruariga lõppes aga taotluste esitamise ülejäänud programmidesse - "Eraõiguslikud kontserdikorraldajad", "Eraõiguslikud muusikakollektiivid" ning "Muusikafestivalid ja -konkursid" (sh alaprogramm Noor muusik). Taotlusi laekus palju, nii et nende süstematiseerimise jm töötlemisega jagub veel üksjagu tööd. Komisjonid kogunevad esitatud taotlusi arutama märtsi alguses.

Igaks juhuks olgu ka öeldud, et enam ei ole selliseid programme nagu "Toetus muusikaalaste trükiste väljaandmiseks", "Eesti heliplaat rahvusvahelisel areenil" ja "Noortekoorid rahvusvahelisel areenil", mis toimisid veel 2007. ja 2008. aastal. Otsus nende sulgemise kohta sai tehtud 2008. aasta suvel, mistõttu 2009. aastal need programmid enam ei avanenud. Vajadus iseenesest (eriti trükiste programmi järele) on olemas, aga lihtsalt vahendid on viimaste aastatega oluliselt vähenenud.

Praegu aga saab (kuni 20. veebruarini) esitada veel ka taotlusi Kultuurkapitali. Sealseid mõnevõrra muutunud tingimusi tutvustas Helikaja 06.02.2010 saates Raul Altmäe. Lühidalt tutvustas teemat ka Postimees 02.02.2010.

No comments:

Post a Comment