Thursday 8 April 2010

Toetused muusikaekspordiks

Viimasel ajal on palju juttu olnud muusikaekspordist. Juko-Mart Kõlar kirjutas sellest Sirbis 01.04.2010, palju räägiti sellest Tallinn Music Week'i raames, jne. Varemgi on kirjutatud nt bändide tuuritoetuse vajadusest (Pealinn 01.02.2010) - iseasi, et praegune aeg ei soosi uute algatuste finantseerimist. Hea märk on aga, et räägitakse nii süva- kui levimuusika ekspordipotentsiaalist.

Eesti muusikuil on, mida pakkuda. On nii uusi tegijaid kui ka staažikamaid üksikartiste või kollektiive, kes on läbi murdnud veelgi kõrgematele tasanditele (näiteks Eesti Filharmoonia Kammerkoor esineb 02.10.2010 Amsterdami Concertgebouw's, Tallinna Kammerorkester aga 08.09.2010 Viini Musikverein'i kuldses saalis). Saadud Grammydest rääkimata.

Tänane uudis samal teemal ministeeriumi poolt on, et minister kirjutas alla käskkirja nr 166 toetuste eraldamiseks programmist "Eesti muusika rahvusvahelisel areenil". Toetust said nii üksikinterpreedid kui suuremad ja väiksemad kollektiivid. Kontsertidega on hõlmatud mitu mandrit, skaala on lai ka stiililiselt.

No comments:

Post a Comment