Thursday 12 May 2011

Mustpeade maja Tallinna Filharmoonia kasutusse

BNS-i uudis 11.05.2011: Tallinna Linnavalitsus otsustas anda oma 11.05.2011 korraldusega Mustpeade maja Tallinna Filharmoonia kasutusse.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Anu Kivilo sõnul lõpeb senise haldajaga MTÜ Mustpeade Maja leping 2. juunil. "Edaspidi hakkab Mustpeade majas toimetama ja tegutsema Tallinna Filharmoonia," lisas Kivilo.

Tema sõnul asub Tallinnas mitmeid kontsertorganisatsioone, kuid neist ainsana kuulub Tallinna linnale Tallinna Filharmoonia, mille koosseisu kuulub ka Tallinna Kammerorkester. "Mittetulundusühing sai Mustpeade maja haldamisega väga edukalt hakkama. Kahtlemata paljud nende algatatud tegevused jätkuvad, toimub niiöelda pehme üleminek," lisas Kivilo.

Tema sõnul saab Mustpeade majast filharmoonia kontserdimaja ja Tallinna Kammerorkestri kodusaal. "Seni ei ole kammerorkestril oma saali olnud, kuid Mustpeade maja saalis on ka siiani palju kontserte antud. Loomulikult jäävad Mustpeade maja uksed avatuks ka kõigile teistele kontserdikorraldajatele ning Mustpeade maja säilitab oma väljakujunenud näo. Kindlasti jääb Mustpeade maja kandma ka esindushoone funktsiooni ja seal korraldatakse edaspidigi vastuvõtte kõrgete külaliste auks," ütles Kivilo.

Tallinna Filharmoonia on 1994. aastal asutatud Tallinna linna kontserdiorganisatsioon, mille põhieesmärks on muusikakultuuri arendamine ja rikastamine muusikateoste ettekandmise, salvestamise ja propageerimise kaudu ning kontsertide ja festivalide korraldamine. Tallinna Filharmoonia on kujunenud arvestatavaks kontsertasutuseks ja festivalikorraldajaks ning omab olulist positsiooni juhtivate kontserdikorraldajate kõrval. Tallinna Filharmoonial on aastatega kujunenud vajalik oskusteave ja kogemus erinevat liiki kultuuri- ja pidulike esindusürituste korraldamisel.

Tallinna Filharmoonia on olnud juba aastaid Eesti Kontserdile, Eesti Filharmoonia Kammerkoorile, Eesti Rahvusringhäälingule ja teistele kultuuriorganisatsioonidele arvestatav koostööpartner.

Mustpeade maja on oma kauni ning ainulaadse interjööri poolest üks erakordsemaid ning atraktiivsemaid kultuuriobjekte Tallinnas. Mustpeade maja on paljude võimalustega maja, mille ruumid peavad olema hõivatud maksimaalselt ja otstarbekalt.

No comments:

Post a Comment