Wednesday 18 May 2011

netiraadio.ee avatud

Täna, 18.05.2011 avanes pidulikult netiraadio.ee, avajateks Mikk Targo Eesti Autorite Ühingust, Juko-Mart Kõlar Eesti Muusika Ekspordist ja Ragnar Siil Kultuuriministeeriumist. Aadressil http://www.netiraadio.ee/ on nüüd võimalik kuulata kokku üheksal kanalil erinevates žanrites eestimaist muusikat. Alajaotuste pealkirjad on lustlikud ja teadlikult ei ürita seada täpseid piire a la "Tumedad lood", "Kuldsed ajad", "Puhas traat" jne.

 
Hea meel on, et selle netiraadio playlist'i taga on ühendatud hea tahe ja fonoteegi varasalved mitmelt poolt eesotsas Eesti Rahvusringhäälingu heliarhiiviga. Lisaks saab esile tuua ka Jazzliidu, rada7.ee, muusika24.ee, Teatri- ja Muusikamuuseumi, Pärimusmuusika Keskuse ja mitme Eesti plaadifirma tegijate koostöö.
 
Esitlusel anti lootust, et 9 kanalit ei pruugi jääda laeks (näiteks klassikalise muusika pooldajate heameeleks) ning et netiraadiole kavandatakse ka lisavõimalusi. Juba praegu on võimalik lugusid legaalselt ja tasuliselt endale osta-alla laadida ning audiole lisaks vaadata ka videot, kui see on olemas.
 
Mõnusat kuulamist!

No comments:

Post a Comment