Wednesday 22 February 2012

Kultuurisündmuste mõju

Loov Eesti ja Kultuuriministeerium kutsuvad seminarivormis uuringu "Kultuuri- ja spordisündmuste mõju piirkondade arengule" tutvustusele kolmapäeval, 29. veebruaril kinos Artis kell 13.30 – 17.00

2010.-2012. aastal Eesti Konjunktuuriinstituudi poolt läbi viidud uuring keskendus 20 olulisema kultuuri- ja spordisündmuse analüüsile, mille käigus viidi läbi enam kui 1000 intervjuud. Seminaril antakse ülevaade uuringu tulemustest piirkonna arengu võtmes – kui palju suurenes regiooni külastatavus ning kasvas müügitulu. Samuti puudutatakse omavalitsuste koostöövõimekust, infrastruktuuri vajadusi, rahalisi aspekte ning kommunikatsiooniküsimusi.

Uuringut tutvustavad Jorma Sarv (Kultuuriministeerium) ja Marje Josing (Eesti Konjunktuuriinstituut). Paneelaruteludes käsitletakse eduka koostöö võtmeteemasid kohaliku omavalitsuse, ettevõtjate ja sündmuste korraldajate vahel.

Teiste hulgas esinevad Villu Veski ("Juu Jääb"), Marika Pärk (Eesti Kontsert), Heli Jalakas (Kuressaare linn), Gülnar Murumägi (Haapsalu Kultuurikeskus), Mati Lilliallik (spordivõistluste korraldaja) ja Ando Kiviberg (Viljandi Pärimusmuusikafestival).

Täpne ajakava ning registreerimine SIIN

Põhjamaades on sarnaseid uuringuid tehtud juba kuni 20 aastat tagasi. Mõnelgi puhul on sealt tulnud otsene järeldus kohalikele ettevõtjatele: investeerid kultuuriüritusse 1€, saad tagasi 3-4 €.

No comments:

Post a Comment