Tuesday 29 June 2010

EMTA saalikompleks

BNS-is on täna (29.06.2010) uudis: Eesti muusika- ja teatriakadeemia plaanib juurdeehitust


"Eesti muusika- ja teatriakadeemia kavatseb oma Tallinna kesklinnas asuvale viiekorruselisele õppehoonele kuuekorruselist juurdeehitust. Juurdeehitusele on kavas rajada ka kaks maa-alust korrust. Ehitusõiguse saamiseks taotles akadeemia 2008. aasta veebruari lõpus alale detailplaneeringu koostamise algatamist ning sel kolmapäeval kavatseb Tallinn selle algatada, selgus Tallinna korralduse eelnõust.

Planeeringuga on hõlmatud Rävala puiestee 16, Sakala tänav 9, 11 ja 17 kinnistud. Kokku on planeeritava maa-ala suurus üks hektar. Rävala 16 ja Sakala 17 on kavas liita. Sakala 9 ja 11 kruntidele määratakse planeeringuga kasutamise tingimused. Rävala 16 asuval kinnistul asub 1999. aastal rajatud valdavalt nelja korrusega õppehoone. Sakala 17/Tatari 13 krundil ja Sakala 11 krundil on kolme maapealse korrusega hoone, Sakala 9 krundil on viie maapealse korrusega eluhoone. Juurdepääs planeeritavale alale tuleb Tatari ja Sakala tänavalt."

Taustaks lisan, et see saalikompleks on seni ehitamata  jäänud EMTA hoone etapp, mis oli juba 1991. aastal alustatud ehituse kavas, aga vahepealsete aastate rahaprobleemide tõttu jäi tookord ehitamata. Kuid juba 1999. aastal, kui akadeemia uus hoone president Meri poolt pidulikult avati, oli selge, et ühele väärikale alma mater'ile on vaja ka saalikompleks juurde ehitada. Eks seepärast ongi praegu olemasolev IV korruse väike saal kandnud rõhutatult nime "kammersaal", selle õige ja suurema saali ootuses.

Vajadus saali järele on igatahes suur nii EMTA sisekasutuse seisukohalt kui ka avalikku kontserdielu silmas pidades. Seda kinnitan kasvõi isiklikust kogemusest - pooltel erinevatest üritustest, mis praeguses kammersaalis toimunud (kontserdid, aktused, plaadiesitlused jne) - ei ole publikule saalis kohti jagunud.

vt ka EMTA hoone ehitamise ajalugu

BNS 22.10.2010: "Muusika- ja teatriakadeemia laiendust tahab projekteerida kaks firmat.
EMTA kuulutas septembri keskel välja riigihanke Tallinnas Rävala puiesteel asuva õppehoone laienduse projekteerimiseks, oma pakkumise tegi kaks firmat - RTG Projektibüroo AS ja Resand AS. RTG Projektibüroo on muuhulgas projekteerinud kümnekorruselise kortermaja Tartus aadressil Fortuuna 1 ja Tondi Selveri hoone, AS Resandi loomingusse kuuluvad muuhulgas Tartu Kaubamaja ja üle Tallinna-Tartu maantee ulatuv Vaida jalgteesild.

Rävala puiestee 16 asuva krundi pindala on 7528 ruutmeetrit, juurdeehitatava osa ehitusalune pind on 1621 ruutmeetrit. Juurdeehitus saab koos keldrikorrustega olema kuuekorruseline ja kokku saab seal olema 12.755 ruutmeetrit pinda. Juurde ehitatavasse ossa tuleb 550-kohaline kontsertsaal, 200-kohaline blackbox-saal, harjutusklassid ja abiruumid. Juurdeehituse aluseks on põhihoone arhitekti Kalvi Voolaidi koostatud juurdeehituse eskiis. Hanke maksumus saab olema eeldatavasti 4,2 miljonit krooni.

No comments:

Post a Comment