Tuesday 18 January 2011

Toetus "eraõiguslikele"

Kultuuriminister kuulutas täna, 18.01.2011 välja oma käskkirjaga taotlusvoorud programmide "Eraõiguslikud kontserdikorraldajad" (käskkiri nr 22) ja "Eraõiguslikud muusikakollektiivid" (käskkiri nr 21) osas. Tähtaeg on 28. jaanuar 2011 - ehk kaks nädalat varem kui mullu, lähtudes taotlejate huvidest. Nende kahe programmi toetussummade jagamiseks koguneb komisjon ainult üks kord aastas.


Kontserdikorraldajate programmi jaoks on riigieelarves tänavu eraldatud kokku 57 846 € (= 905 100 EEK), taotlused tuleb vormistada spetsiaalsel vormil. Sellel programmil on spetsiaalne aruandevorm, mis läheb lähiajal uuendamisele.

Muusikakollektiivide programmile on riigieelarves tänavu ette nähtud kokku 29 208 € (= 457 000 EEK), taotlemiseks sobib ministeeriumi üldvorm. Selle programmi aruandevorm on üldine ja jääb selgi aastal samaks.


Järgmine programm, mis välja kuulutatakse, peaks olema "Muusikafestivalid ja -konkursid" koos alaprogrammiga "Noor muusik", seejärel ka "Eesti muusika rahvusvahelisel areenil" ja "Heliloomingu tellimine". Nende tähtajad pole aga veel lõplikult paigas, vaid selguvad lähiajal.

Üldjoontes jäävad samaks nii kõik programmid kui nende taotlemise tingimused.

Toetuste menetlemisel juhindub ministeerium kahest reglemendist (kinnitatud ministri käskkirjaga 08.01.2009 nr 7):
- "Kultuuriministeeriumi projekti- ja tegevustoetuse kultuurile eraldamise kord";
- "Kultuuriministeeriumi riigieelarvelise toetuse eraldamise komisjonide üldine töökord".

Võlglaste osas on põhimõtted jätkuvalt ranged: kui taotlejal on aruandevõlg mõnest eelnevast toetusest (mitte ainult muusika valdkonnas, vaid ükskõik millise Kultuuriministeeriumi programmi raames), ei hakata komisjonis sellist taotlust arutama.

Üks võimalus võlgnevuste korraldamiseks (kui nt projekt on objektiivsetel põhjustel edasi lükkunud) on esitada vastavalt blanketil lepingu muutmise avaldus. Ent ministeeriumil on õigus lepingu muutmisest keelduda. Eriti kergelt juhtub see siis, kui lepingut on juba varem korra muudetud, nt aruande esitamise tähtaega pikendades.

Veel paneks taotlejaile südamele, et kaasfinantseeringute puhul oleks selgelt ja õiges lahtris kirjas, kas näiteks Kultuurkapitalist taotletav summa on juba eraldatud (ja millises mahus) või on alles menetluses (ja milline on sel juhul vastamise tähtpäev) - täpselt nagu vormis kirjas.

Kui saadate taotluse digiallkirjaga, saatke see palun e-posti üldaadressile min (at) kul.ee. Kõik taotlused, nii digiallkirjaga kui paberil esitatud, palun dubleerivalt saata minule eero.raun (at) kul.ee, siis kogun taotlused komisjoni liikmete jaoks kettale. Nii säästame üheskoos seni paljundamiseks kulunud tohutut kogust paberit.

Edukat taotluste koostamist!

No comments:

Post a Comment