Thursday 27 January 2011

Taotlusvoor kultuuristipendiumidele

Tänane uudis (BNS-is) on: Kultuuriministeerium ootab taotlusi riigi kultuuristipendiumidele.


Stipendiumid on mõeldud oluliste kultuuriprojektide ja loominguliste tellimuste toetamiseks või õppetoetusena õpinguteks välismaa kõrgkoolides või teadusasutustes. Stipendiumi võib määrata füüsilisele isikule, juriidilisele isikule või asutusele.

Taotlusi stipendiumide määramiseks võivad esitada loomeliidud, kohalikud omavalitsused ning teised juriidilised isikud ja asutused, kelle põhikirjas või põhimääruses on sätestatud kultuuri- ja haridusalane tegevus.
Kultuuriminister võib aastas välja anda kokku 20 stipendiumit, millest igaühe suurus on 2301 eurot.
Avaldusi ootab kultuuriministeerium posti teel 18. veebruarini.

Mulluste stipendiumide kohta saab lugeda siit blogikandest.
 
Teine uudis: avalikustatud on seekordsed riigi kultuuripreemiate kandidaadid. Kultuuri elutööpreemia antakse kolmele isikule ning ühe preemia suuruseks on 63 925 eurot. Viis preemiat a´ 9590 eurot antakse möödunud aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest. Riigi kultuuripreemiad antakse üle vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril.
 
Kolmas uudis: kultuuriminister otsustas käskkirjaga nr 44 eraldada toetust programmist "Filharmooniline tegevus" Eesti Kontsertkooriga seotud filharmoonilise tegevuse projektipõhiseks korraldamiseks 2011. aastal.
 
Neljas uudis: Eesti Instituudi kultuurikalendril on nüüd ka venekeelne versioon: http://www.kultuur.info/ru/.

No comments:

Post a Comment