Friday 7 May 2010

2010.a. kultuuristipendiumid

Kultuuriminister kinnitas tänavused kultuuristipendiumid, 36 000-kroonise stipendiumi saab 20 loovisikut ja organisatsiooni. Nagu kinnitab ka ministeeriumi pressiteade, toimub pidulik üleandmine 13. mail Kultuuriministeeriumis.
Selgelt kõige rohkem oli taotlusi muusika valdkonnast, ning paraku ei jagunud toetusraha kõigi taotluste rahuldamiseks - seda enam, et stipendiume pidi jaguma ka teistele valdkondadele. Välisõpinguid toetava stipendiumi said Neeme Ots ja Liis Joamets muusikaõpinguteks Sibeliuse Akadeemias, Kadri Tegelmann ja Maria Leppoja muusikaõpinguteks Haagi Kuninglikus Konservatooriumis, Liis Lulla muusikaõpinguteks Amsterdami Konservatooriumis, Kaija Lukas muusikaõpinguteks Philadelphia Temple’i ülikoolis.
Oluliste kultuuriprojektide teostamise stipendiumi said Mail Sildos kultuuripealinna projektide ettevalmistamiseks, Juko-Mart Kõlar rahvusvaheliste kontserdiprojektide korralduseks 2010/2011 hooajal, MTÜ Tartu Ülikooli Rahvakunstiansambel rahvatantsukontsertide korraldamiseks ja festivalidel osalemiseks 2010. aastal ning Laine Sepp ülevabariigilise Kuressaare Poiste Keelpillifestivali korraldamiseks.

Eesti Vabariigi kultuuristipendiumid määratakse oluliste kultuuriprojektide ja loominguliste tellimuste toetamiseks või õppetoetustena õpinguiks välismaa kõrgkoolides või teadusasutustes.

No comments:

Post a Comment