Monday 6 December 2010

EFK ja ERSO Grammy nominendid

02.12.2010 avalikustati maailma mainekama plaadiauhinna Grammy tänavused nominendid, Eesti muusikud on nominentide hulgas kahe heliplaadiga ühes ja samas kategoorias (Best Choral performance):

Eesti Filharmoonia Kammerkoori CD „Baltic Runes“, dirigent Paul Hillier (Harmonia Mundi), salvestus tehti Tallinna Metodisti kirikus veebruaris 2008.

Frank Martini oratooriumi „Golgotha“ salvestus, dirigent Daniel Reuss, esinejaiks Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Cappella Amsterdam ja rahvusvaheline solistide ansambel (Harmonia Mundi), salvestus tehti Estonia kontserdisaalis aprillis 2009.

Mõlemad heliplaadid on esindatud ka mitmete klassikalise muusika raadiojaamade ja muusika-ajakirjade „Best record of 2010“ listides. Grammy auhindade võitjad kuulutatakse välja 13.02.2011.

Teised nominendid on Bachi kantaadid (dirigent Nikolaus Harnoncourt), Haydni "Loomine" (dir. Rene Jacobs) ja Verdi "Reekviem" (dir. Riccardo Muti). Pole vist vaja pikalt seletada, et võrdväärne konkureerimine selliste korüfeedega on igale muusikule ülim au ning annab tunnistust sellest suurepärasest tasemest, kuhu Eesti kaks tippkollektiivi on visa tööga jõudnud.

Grammy'le kandideerib ka Arvo Pärt oma 4. sümfooniaga, mida juhatab ECM plaadi peal Esa-Pekka Salonen. Sellel plaadil on helilooja valikuna täiendavalt 1997.a. salvestus "Kanon Pokajanen'ist", mida esitab EFK Tõnu Kaljuste juhatamisel.

No comments:

Post a Comment