Thursday 9 December 2010

Showcase'id 2011

Üks uuemapoolne formaat, mida muusikatööstuses üha enam pruugitakse, on showcase. See on omalaadne vitriin-festival, kus erinevad esinejad saavad lühikese aja jooksul esitada kava spetsiaalselt selleks kogunenud võtmeisikutele ja niiditõmbajatele. Loomulikult on sedasorti formaadil oma eelkäijad, nt angloameerika TV-variety show'de näol (nagu näiteks legendaarne Ed Sullivan Show, kust sai hoo sisse Elvis Presley ja biitlite tähelend USA turul).

Tallinn Music Week'il märtsis 2010 prooviti ära ka süvamuusika valdkonda kuuluvate esinejate sedalaadi esitlus, ning osalejate sõnul õnnestunult. Mitu erinevat kontserdipaika pakkus ka võimalust ülevaadet saada erinevatest rock- jm stiilide esinejaist. 16. jaanuarini 2011 on avatud taotlusvoor kõigile, kel huvi Tallinn Music Week 2011 raames üles astuda. Taotlusvorm on kättesaadav: http://www.tallinnmusicweek.ee/artist_register.php.

Euroopa jazz-võrgustik ehk Europe Jazz Network koondab produtsente, festivale, klubisid ja esindusorganisatsioone kokku 24 Euroopa riigist. Nende järgmine peaassamblee toimub Tallinnas 23.-25.  septembril 2011, korraldajaiks Eesti Jazzliit, Jazzkaar ja SA Tallinn 2011. Sellegi raames saab teoks showcase pealkirjaga Tallinn Jazz Weekend 2011. Sellest ja teistest jazzi-aasta plaanidest pajatab Jaak Sooäär Sirbis 03.12.2010.

No comments:

Post a Comment