Tuesday 6 March 2012

EMTA õppejõud sai SibA rektoriks

Soome Sibelius-Akatemia valitsus valis 05.03 uue rektori, kelleks sai Tuomas Auvinen, PhD.  Mitme muu ameti seas on professor Auvinen praegu ka EMTA kultuurikorralduse ja humanitaarainete osakonna juhataja, samuti juhib ta enda firmat Creader Oy. EMTA-st saadud akadeemiline taust oli üks kaalukaid argumente Auvineni valimisel. Uus rektor astub ametisse 16. aprillil, samast päevast alates on praegune rektor Gustav Djupsjöbacka eriülesannetes, hoolitsedes SibA ühiskondliku võrgustiku, koostöösuhete ja rahvusvaheliste suhete eest.

Tuomas Auvinen esines ettekandega ka 11.11.2011 Haapsalus Kultuurifoorumil.

Uue rektori üks põhiülesandeid saab olema Sibeliuse Akadeemia siirdamine loodava Kunstiülikooli (Taideyliopisto) osaks. Kolme avalik-õigusliku kõrgkooli ühendamisel (Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu) alates jaanuarist 2013 tegutsema hakkav Taideyliopisto koosneb kolmest võrdväärsest akadeemiast ning kus kokku on ca 2000 üliõpilast ja 600 töötajat.

EMTA muudest aktuaalsetest tegemistest olgu mainitud õppejõudude otsimine vakantsetele töökohtadele ning kontserdisaali rahastamise küsimus (vt err.ee 01.03, EPL 02.03, Klassikaraadio Delta 06.03.2012). 16.02.2012 uudise osas, et EMTA saalikompleksi rahastamise allikas ja summa on veel lahtised, kehtib aga valitsuse arusaam, et see põhjendatud vajadus lahendatakse EL struktuurifondide baasil.

No comments:

Post a Comment