Thursday 8 March 2012

Taotlege riigi kultuuristipendiume!

Kultuuriministeerium ootab riigi kultuuristipendiumite taotlusi. Avalduste esitamise tähtaeg on 5. aprill 2012.

Stipendiumid on mõeldud riikliku kultuuripoliitika seisukohalt oluliste kultuuriprojektide ja loominguliste tellimuste toetamiseks või õppetoetusena õpinguteks välismaa kõrgkoolides või teadusasutustes. Stipendiumi võib määrata füüsilisele isikule, juriidilisele isikule või asutusele. Taotlusi stipendiumite määramiseks võivad esitada loomeliidud, kohalikud omavalitsused ning teised juriidilised isikud ja asutused, kelle põhikirjas või põhimääruses on sätestatud kultuuri ja haridusalane tegevus. Seaduse järgi ei kvalifitseeru need taotlused, mille üksikisikud on esitanud ise enda nimel.

Eriti on oodatud need taotlused, mis on suunatud Eesti Vabariik 100 ettevalmistusega seotud teemadele, samuti muidugi stipendiumideks välismaal õppimiseks. Prioriteediks on eraisikute taotlused või siis kolmanda sektori taotlused mõne konkreetse ettevõtmise jaoks. Tegevustoetuse iseloomuga taotlusi või algatusi, mida ministeerium toetab ka teistest programmidest (a la festival), kultuuristipendiumina ei toetata.

Kultuuriminister võib aastas välja anda kokku 20 stipendiumit à 2300 eurot.

Taotlused tuleb saata digitaalselt allkirjastatuna e-posti aadressil preemia@kul.ee või Kultuuriministeeriumi ( Suur-Karja 23, 15076, Tallinn). Lisainfot saab telefonil 628 2220 või e-posti aadressil preemia@kul.ee.

No comments:

Post a Comment