Thursday 10 June 2010

Programmilepingud tehtud

Üks väike teavitus, kuna viimastel päevadel on olnud mitmeid küsijaid.

Annan teada kõigile headele koostööpartneritele, kelle projektitaotlusi on minister oma kärkkirjadega otsustanud toetada erinevatest muusika valdkonna programmidest, et kõik lepingud on muusikanõuniku poolt ette valmistatud. Mõned heliloomingu tellimise lepingud ringlevad veel ministeeriumi sees kooskõlastusringil ning peaks lähipäevil jõudma adressaadi postkasti. Aga enamus lepinguid on juba saanud esmalt kantsleri ja seejärel teise lepingupoole allkirja peale. Lepingu ministeeriumisse tagasijõudmisel toimub väljamaksete tegemine nii, nagu lepingus ette nähtud.

Kuna 2011. aastaks ei ole riigieelarve kahandamist ette nähtud, juhindun oma tegevuses praegu sellest, et õige oleks 2009. aastal välja kujunenud viis programmi säilitada ka 2011. aastal. Olen teinud ka ettepaneku programmimahu suurendamiseks. Kuivõrd see reaalselt võimalikuks osutub, selgub läbirääkimistel Rahandusministeeriumiga järgnevate kuude jooksul. Vajadus on aga kahtlemata suur - kui 2008. aastal oli kaheksa tolleaegse programmi maht kokku 8 756 000 kr, siis 2009. aastal jäi viie allesjäänud programmi kogumahuks 4 551 700 kr. 2010. aasta eelarvesse jäi sama viie programmi kogumahuks 4 837 030 kr. Seejuures nii Kultuurkapitali kui hasartmängumaksu laekumised on samal perioodil samuti märgatavalt vähenenud.

Aasta algul kavandasin, et programmidest "Eesti muusika rahvusvahelisel areenil" ja "Heliloomingu tellimine" toimub kaks jagamist - üks kevadel ja teine suve lõpus. Kuna aga mõlema puhul oli palju ja väga kaalukaid taotlusi, pidas mõlema programmi komisjon õigeks jaotada kogu võimalik raha ühe korraga ära.

Programmikomisjonide koosseisud ja ministri poolt kinnitatud tingimused on avalikud - vt Kultuuriministeeriumi toetusprogrammid 2010 - ning klikata huvi pakkuva programmi nimetusele.

2 comments:

  1. No vot, see on nüüd küll ootamatu ja kurb uudis: "Aasta algul kavandasin, et programmidest "Eesti muusika rahvusvahelisel areenil" ja "Heliloomingu tellimine" toimub kaks jagamist - üks kevadel ja teine suve lõpus. Kuna aga mõlema puhul oli palju ja väga kaalukaid taotlusi, pidas mõlema programmi komisjon õigeks jaotada kogu võimalik raha ühe korraga ära."

    Korrektse kontserdikorraldajana vaatasin just, et ei saada poolikut taotlust vooru, kui on võimalik esitada taotlus teise vooru juba lõplike andmetega ja minu äärmiselt suureks üllatuseks nüüd teatatakse, et teist vooru ei tulegi?! Ausalt öeldes olen ma ikka väga nördinud.. Kuidas siis selliselt on võimalik palju räägitud muusikaeksporti arendada? Kuidas komisjon saab olla kindel, et plaanitud teise jaotusesse ei tule veel silmapaistvamaid ettevõtmisi, mida toetada? Millist ministeeriumi poolt (ka käesolev blogi ei ole ju erablogi, vaid kui ametniku kanal lisainformatsiooni edastamiseks, või saan ma valesti aru?) edastatud infot ma peaksin järgmisel korral lõplikuks arvestama ja millist mitte?

    ReplyDelete
  2. Saan murest mõistagi aru. Vastan nii, et selline kaks korda aastas jaotamine oli tõesti minu kavatsus, kuid pean siiski lähtuma komisjoni vastavast otsusest. Kõik sama murega korraldajad olen aga juhatanud taotlust kirjutama Kulkale, kus on küll küsijaid igas kvartalis rohkem, aga ka rahakott oluliselt suurem.

    ReplyDelete