Thursday 21 April 2011

Euroraha etenduskunstidele

Lõimumise valdkonnas pole just palju taotlusvoorusid, mis ka muusikategemisega võiks kuidagi seostuda. Nüüd on üks selline algamas. MISA kuulutas pressiteatega välja konkursi „Ühise kultuuriruumi edendamine läbi koostöötegevuste“ - etendusasutuste koostöötegevustele ühise kultuuriruumi soodustamiseks ja lõimumise tõhustamiseks Eesti ühiskonnas eestlaste ja teiste Eestis elavate rahvuste esindajate osalusel. Infopäev, kus selgitatakse taotluste finantseerimise tingimusi, toimub 25. aprillil kell 15.00-17.00 MISA-s aadressil Liimi 1 Tallinn. Konkursi tähtaeg on 19.05.

Milline üks rahvusvahelise mastaabiga eurorahade pakkumine näiteks kultuuriga seonduvas valdkonnas võiks välja näha, saab vaadata Euroopa Komisjoni kultuurivaldkonna uudiste veebilehelt. Tähtajaga 24.06.2011 on avatud call for proposals 2/G/ENT/CIP/11/C/N03C011 (for the European Creative Industries Alliance). Mida aeg edasi, seda raskem on muidugi uustulnukatel kogenud taotlejate keskel pildile pääseda.

Aga seda, et Eesti siiski loomemajanduses tegija on, tõendab uudis, et sellealase EL töörühma juhiks valiti kolleeg Ragnar Siil.  Rühma eesmärk on töötada 2014. aastaks välja lahendused kultuuri ja loomemajanduse toetamiseks Euroopa Liidu programmidest, aga ka loomemajanduse ekspordivõimekuse tõstmiseks. Ragnarile palju jõudu selle vastutusrikka ühiskondliku ülesande eestvedamisel!

No comments:

Post a Comment