Tuesday 16 March 2010

Chopini aasta Eestis

Poola suursaatkond Eestis on koos paljude partneritega seadnud kokku esindusliku ja mitmekesise programmi Fryderyk Chopini 200. sünniaastapäevaks - "Chopini aasta Eestis", mis kindlasti vääriliselt täiendab vastavat sündmuste kava Poolas. Narvas toimus traditsiooniline Chopini konkurss noortele pianistidele, Eesti Rahvusringhääling pühendas Chopinile rea erinevaid saateid nii raadios kui teles, jne jne. Vt ka ülevaadet Eesti Päevalehes 08.03.

Kõrgpunkt selles sündmuste kavas oli kahtlemata 1. märtsil Estonia kontserdisaalis teoks saanud Ivari Ilja klaveriõhtu, mida pianist ise kommenteeris oma interjuus EPL-le ning mida Sirbis kajastas Martti Raide. Ivari Ilja tõestas, et ühel argise esmaspäeva õhtul suudab tõeliselt hea Eesti interpreet tuua kontserdisaali täismaja publikut, kes oskab vääriliselt hinnata sooloõhtu ehedat elamust.

11.03. tähistasid ühise kontserdiga "Jubilate" sarjas tähtpäeva EMTA klaveriosakonna õppejõud - eesotsas Ivari Iljaga. Talle adresseeritud tänukirjas kirjutab kultuuriminister: "Suur tänu erakordselt nüansirikka ja veenva interpretatsioonikunsti eest, samuti missioonitundelise pedagoogitöö eest ning palju innustust edaspidiseks! Just sellisele eeskujule toetudes on Eesti noortel pianistidel hea kasvada, et ise mõista ja ka kuulajatele edasi anda Chopini muusika võlujõudu."

Chopini aasta Eestis jätkub!

No comments:

Post a Comment