Monday 8 March 2010

Rahvusooperi täiendav rahataotlus

Rahvusooper Estonia juhid Peep Lassmann ja Aivar Mäe saatsid 03.03.2010 kirja Riigikogu komisjonidele ning rahandus- ja kultuuriministrile, esitades taotluse saada 2011. aastaks täiendavalt 17 miljonit krooni - "et riigi sihtotstarbeline eraldis Rahvusooperile kataks vähemalt palgafondi ja sellega seotud maksukulud".

Teemat on juba puudutanud ERR uudised, Õhtuleht, TV3.

Olen ise Rahvusooperis töötanud. Seetõttu on Estonia maja ja sealsed inimesed ning nende mured ja vajadused mulle mitte ainult tuttavad, vaid ka olulised. Kirjas esitatud argumentatsioon on põhjalik ja tõsine. Pealegi pole Rahvusooper ainus kultuuriasutus, kelle tegutsemist sellised mured varjutavad. Mitmel meie tippkollektiivil tuleb sel aastal hakkama saada ilmselt lausa nelja palgata puhkuse ehk masu-nädalaga. Seetõttu tuleb Kultuuriministeeriumil kindlasti kultuuri-inimeste eest seistes taotleda tuleva aasta eelarve osas täiendavaid võimalusi - koos 2011. aasta eelarve üldise menetlemisega, mis on praegu nagunii teemaks.

Lootust annab seejuures asjaolu, et euro tulek Eestisse aastal 2011 muutub üha tõenäolisemaks (selle kohta loe Rahandusministeeriumi 25.02. ja 04.03.2010 pressiteadet ning ülevaateid eurole ülemineku kohta (Rahandusministeerium, Eesti Pank). Selles valguses, kuna usaldus meie majanduse vastu taas suureneb, loodaks uute välisinvesteeringute tulekut, üldist töötuse vähenemist ja tarbijate kindlustunde kasvu ning riigieelarve koostamisel kindlasti ka ministeeriumitele seatud piirmäärade tõstmist. Sellist Eesti uut edulugu oleks ju vaja mitte ainult Eestile, vaid kogu Euroopale.

In spe...

No comments:

Post a Comment