Monday 13 September 2010

Okasroosikese loss

Tallinnas Uuel tänaval asub historitsistlik hoone, mille ruumide kasutamise ümber on kerkinud arusaamatused - et kas Vanalinna Hariduskolleegium (VHK) saab neid oma laste kunsti ja muusikakooli jaoks kasutada või mitte. Huvitaval kombel jõudis teema avalikkuse ette läbi eurosaadik Indrek Tarandi kodulehe (ja seejärel Eesti Ekspressi artikli), kus on skanneerituna avalikustatud Tallinna Kesklinna Valitsuse kiri Vanalinna Hariduskolleegiumi juhile Kersti Nigesenile. Mitmed tunnustatud muusikud on teemast otseselt puudutatud nii õpetajatena kui ka lapsevanematena.

Kuku raadio Linnatunnis 02.09.2010, täpsemalt üsna saate lõpus vastas ühele selleteemalisele küsimusele ka linnapea Edgar Savisaar, kelle sõnul on nendel ruumidel teisigi taotlejaid, kuid tema teada ei ole teema veel üheselt lõpetatud.

Järgnevalt BNSi uudis 13.09.2010:
"Vanalinna hariduskolleegium peab vabastama alles kasutada saadud hoone

Tallinna kesklinna valitsus soovib, et vanalinna hariduskolleegium vabastaks detsembriks alles augustis kolleegiumi käsutusse antud hoone. 19. augustil andis Tallinna kesklinna valitsus Vanalinna hariduskolleegiumile tähtajatult kasutada hoone aadressil Uus tänav 19/Vene tänav 28. Pinda on hoones kokku 614,8 ruutmeetrit ja hariduskolleegium on viinud hoonesse huvikoolide tegevuse.

Septembri alguses algatas kesklinna valitsus volikogu otsuse eelnõu mainitud hoone tasuta vanalinna hariduskolleegiumi kasutusse andmiseks, kuid linnavalitsus eelnõu vastuvõtmist ei toetanud. Seega ei soovi kesklinna valitsus lepingut hariduskolleegiumiga jätkata ja andis korralduse Uus tänav 19 maja ruumid 19. detsembriks taas vabastada, selgub kesklinna linnaosavanema asetäitja Jüri Lumpi kirjast vanalinna hariduskolleegiumi direktor Kersti Nigesenile.

Vanalinna hariduskolleegiumi direktor Kersti Nigesen avaldas intervjuus BNS-ile siiski lootust, et läbirääkimiste tulemusena leitakse sobiv lahendus, mis rahuldab nii linna kui hariduskolleegiumi. Kõige parem oleks Nigeseni sõnul see, kui Uus tänav 19 hoone jääks siiski hariduskolleegiumi kasutusse, samas oleks kolleegium rahul ka asenduspinnaga."

Teemast kirjutasid ka ERR.ee portaal, EPL.
Uuesti kerkis teema esile 04.11.2010, kui linnapea Savisaar Kuku-raadio "Linnatunnis" heitis VHK-le ette omavolitsemist (vt uudis Delfi-s). Sellest veel:
- Hariduskolleegium annab lossi päästmiseks kontserdi (EPL 12.11.2010)
- Savisaar solgutab vanalinna kooli vihma käest räästa alla (Delfi 12.11.2010)

No comments:

Post a Comment