Wednesday 15 September 2010

RAM laulab Pariisis

Paavo Järvi juhib esmakordselt uue peadirigendina Pariisi orkestrit


15.09 ja 16.09 annab Pariisi orkester (Orchestre de Paris) uue peadirigendi Paavo Järvi juhatusel hooaja avakontserdid, kus osaleb ka Eesti Rahvusmeeskoor.

Prantsusmaa pealinna mainekas kontserdisaalis Salle Pleyel'is toimuvatel hooaja avakontsertidel esitab Pariisi orkester Paavo Järvi juhatusel prantsuse ja soome muusikat. Kõlavad Paul Dukas' "La Péri" ja Jean Sibeliuse "Kullervo", solistideks maailma kontserdi- ja teatrilavadel kõrgelt hinnatud sopran Soile Isokoski ning bariton-bass Juha Uusitalo. Koos Eesti Rahvusmeeskooriga laulab "Kullervot" 1976. aastal Pariisi orkestri juurde loodud koori meesrühm.

Paavo Järvi on 1967. aastal loodud ja praegu 114-liikmelise Pariisi orkestri seitsmes peadirigent. Järvi võtab dirigendikepi üle sakslaselt Christoph Eschenbachilt, kes juhtis Orchestre de Paris'd kümme aastat. Varem on kuulsat kollektiivi juhtinud sellised maailmanimed nagu Georg Solti, Daniel Barenboim, Herbert von Karajan ja Charles Munch.

Pariisi orkestri hooaja avakontserdil, mida kantakse otse-eetris üle Arte Live Web'is, osaleb ka Eesti kultuuriminister Laine Jänes, kes oma Pariisi visiidi raames kirjutab Prantsuse kultuuriminister Frédéric Mitterrandiga alla ühiste kavatsuste deklaratsioonile Eesti kultuurifestivali korraldamiseks Pariisis ja Pariisi regioonis 2011. aasta sügisel. Ka eelseisva festivali programmis on olulisel kohal Eesti muusika ja muusikute tutvustamine.

Eesti festivali Prantsusmaal korraldavad Prantsuse riiklik kultuurikorraldusagentuur Culturesfrance ning Eesti kultuuriministeerium.

Lähem info ja videod orkestri kohta: http://www.orchestredeparis.com/

No comments:

Post a Comment