Wednesday 15 September 2010

EMTA suur saal

BNS 14.09.2010: "Muusika- ja teatriakadeemia alustab juurdeehituse projekteerimist


Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kuulutas välja riigihanke Tallinnas Rävala puiesteel asuva õppehoone laienduse projekteerimiseks, kuhu tuleb ka 550-kohaline kontsertsaal.

Riigihanke raames koostatakse juurdeehituse eel-, põhi- ja tööprojekt ehitustööde teostamiseks koos kõigi vajalike uuringute, kooskõlastuste ja ehitusloaga. Tööde mahtu kuulub lammutatava hoone lammutusprojekti koostamine ja tööde taotluseelarve koostamine koos ehitusmahtudega.

Rävala puiestee 16 krundi pindala on 7528 ruutmeetrit, juurdeehitatava osa ehitusalune pind 1621 ruutmeetrit. Juurdeehitus saab koos keldrikorrustega olema kuuekorruseline ja kokku saab seal olema 12.755 ruutmeetrit pinda. Juurde ehitatavasse ossa tuleb 550-kohaline kontsertsaal, 200-kohaline blackbox-saal, harjutusklassid ja abiruumid. Juurdeehituse aluseks on põhihoone arhitekt Kalvi Voolaidi koostatud juurdeehituse eskiis. Hanke maksumus saab olema eeldatavasti 4,2 miljonit krooni. Hankepakkumiste tähtaeg on 21. oktoober."

EMTA saalikompleksist olen kirjutanud varemgi. Seekord lisaks: kuigi EMTA saab oma eelarverahad avalik-õigusliku ülikoolina Haridus- ja teadusministeeriumilt, on ka kultuuriminister Laine Jänes valitsuses aktiivselt võidelnud selle nimel, et uue saalikompleksi ehitamisega saaks peagi alustada. Selleks, et akadeemia saaks oma rolli õppe- ja kultuuriasutusena täiel määral täita, on saali olemasolu muidugi äärmiselt vajalik. Kokku peaks selleks kuluma ca 120 000 000 krooni.
 
Asjaolule, et hoone seisab lõpetamata, juhtis EMTA elegantselt tähelepanu ka 29.08.2010 kontsert-etendusega "Lõpetamata", mis pani punkti 50 noore muusiku 10-päevasele LLP Erasmus programmi suvekursusele. EMTA ehituse lõpetamist ja saalikompleksi valmimist saab igaüks toetada annetusega Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia arvelduskontole Swedbankis 221011352908 märgusõnaga "Suur saal".

No comments:

Post a Comment