Monday 23 January 2012

Festivalide kalender 2012

Muusikafestivalide toetusprogrammi tähtaeg 20.01.2012 sai nüüd mööda ja töö laekunud taotlustega on alanud. Neid on tõesti rohkelt, üksjagu on ka esmakordseid taotlejaid. Püüame hoida ministeeriumis sellist tempot, et enne Kulka tähtaega 20.02 jõuaks komisjon oma töö ära teha.

Suurürituste korraldajatel on kindlasti edaspidi põhjust silma peal hoida EAS-i taotlusvoorudel, kus ka tänavu peaks avanema taas meede "Rahvusvaheliste ürituste ja konverentside toetamine".

Eesti Instituut on välja andnud traditsioonilise „Festivalide kalendri“ eesti keeles ja inglise keeles (nii veebi- kui ka trükiversioonis). Kalender esitab kireva valiku suurematest festivalidest ja kultuurisündmustest Eestis aastal 2012. Festivalide kalendris kajastatud sündmuste ja sadade teiste Eesti kultuuriürituste kohta meil ja mujal leiab põhjalikumat teavet ka veebikalendrist http://www.kultuur.info/ ning selle ingliskeelsest versioonist http://www.culture.ee/.

Eesti Instituudi koostatud ja loovagentuur Refleksi kujundatud kalender sisaldab festivalide lühitutvustusi ja pildimaterjali, ühtekokku teavet enam kui 200 kultuurisündmuse kohta. Valdkondadest on esindatud kunst, muusika, teater, film, pärimuskultuur, tants ja kirjandus, teatmik annab ülevaate ka valdkondadevahelistest kultuurisündmustest. Trükist tasub küsida Eesti Instituudist, Eesti turismiinfokeskustest ja kultuurielu sõlmpunktidest.


Kindlasti pole liiast lisada, et ka MTÜ Eesti Muusikafestivalid peab ka oma kodulehel oma liikmetel põhinevat festivalide kalendrit.

No comments:

Post a Comment