Tuesday 10 January 2012

Toetused "eraõiguslikele"

Igaks juhuks kordan üle juba aastavahetusel avalikustatud info (pressiteade 30.12.2011), et taotlusvoor eraõiguslike kollektiivide ja korraldajate osas on välja kuulutatud, tähtaeg on juba 20. jaanuaril 2012.

Kultuuriminister kuulutas 30.12.2011 välja oma käskkirjaga nr 471 taotlusvooru programmile "Eraõiguslikud muusikakollektiivid ja kontserdikorraldajad". Tähtaeg on mullusega (20.01.2011) võrreldes toodud veel varasemaks, lähtudes taotlejate huvidest. Veel toon välja järgmised muudatused:
1. senised kaks eraldi programmi - "Eraõiguslikud muusikakollektiivid" ja "Eraõiguslikud kontserdikorraldajad" (mida menetles küll sama komisjon) on nüüd ühendatud, et oleks võimalik paindlikumalt otsuseid teha;
2. kontserdikorraldajad peavad nüüd taotlemiseks ja aruandluseks kasutama sama üldvormi, mida muusikakollektiivid kasutasid juba varem. Täpsustatud tingimused annavad seejuures näpunäiteid vormi täitmiseks.
3. Nagu juba teatasin ülevaates 2012. aasta eelarvest, on raha liitprogrammis tänavu oluliselt rohkem - mulluse kahe programmi koondsumma 57 846 € + 29 208 € = 87 054 € asemel on tänavu jaotada 372 563 eurot.

Seda üldist aruandevormi võiks kasutada ka kontserdikorraldajad, kes praegu vormistavad oma 2011. aasta aruannet. Kui tekib küsimusi, siis küsige. Üldjoontes jäävad aga taotlemise tingimused samaks.

Võlglaste osas on põhimõtted jätkuvalt ranged: kui taotlejal on aruandevõlg mõnest eelnevast toetusest (mitte ainult muusika valdkonnas, vaid ükskõik millise Kultuuriministeeriumi programmi raames), ei hakata komisjonis sellist taotlust arutama. Üks võimalus võlgnevuste korraldamiseks (kui nt projekt on objektiivsetel põhjustel edasi lükkunud) on esitada vastavalt blanketil lepingu muutmise avaldus. Ent ministeeriumil on õigus lepingu muutmisest keelduda.

Kaasfinantseeringute puhul olgu selgelt ja õiges lahtris kirjas, kas näiteks Kultuurkapitalist taotletav summa on juba eraldatud (ja millises mahus) või on alles menetluses (ja milline on sel juhul vastamise tähtpäev) - täpselt nagu vormis kirjas.

Kui saadate taotluse digiallkirjaga (mis on soovituslik), saatke see palun e-posti üldaadressile min (at) kul.ee. Kõik taotlused, nii digiallkirjaga kui väljatrükitult paberil esitatud, palun dubleerivalt saata minule eero.raun (at) kul.ee, siis kogun taotlused komisjoni liikmete jaoks kettale. Komisjoni tööd juhib asekantsler Ragnar Siil.

Sama tähtajaga (20.01.2012) on ka programm "Muusikafestivalid". Lähipäevil kuulutab minister välja programmid "Eesti muusika rahvusvahelisel areenil" ja "Heliloomingu tellimine", tähtajaga 03.02.2012.

No comments:

Post a Comment