Tuesday 10 January 2012

Toetused festivalidele

Festivalikorraldajad on loodetavasti juba märganud, et taotlusvoor programmile "Muusikafestivalid" on avatud ning et tähtaeg on taotlemiseks juba 20. jaanuaril 2012.

Kultuuriminister kuulutas 30.12.2011 välja oma käskkirjaga nr 470 taotlusvooru programmile "Muusikafestivalid". Tähtaeg on mullusega (11.02.2011) võrreldes toodud oluliselt varasemaks, lähtudes taotlejate huvidest. Veel toon välja järgmised muudatused:


1. programmist jagatakse nüüd vahendeid üksnes festivalidele. Mullu oli selle programmi nimi veel "Muusikafestivalid ja -konkursid", mille juurde kuulus ka alaprogramm "Noor muusik". Nüüdsest on programm "Muusikakonkursid ja noor muusik" eraldi jaotatav Eesti Muusikanõukogu poolt - samuti tähtajaga 20.01.2012. Seal on nõutav minimaalne kogueelarvemaht tõusnud 10 000 eurolt 15 000 eurole. Vahendid uue programmi jaoks annab Kultuuriministeerium Muusikanõukogule koos tegevustoetusega.

2. Raha on festivalide programmis tänavu rohkem - mulluse 138 049 € asemel (mille sisse kuulusid ka konkursid ja alamprogramm "Noor muusik") on nüüd 252 300 eurot. Meenutaksin, et 2010 oli programmile raha veel vähem, ümberarvutatult 102 875 €.

3. Praegu on välja kuulutatud ainult üks tähtaeg, 20.01 (mullu oli kaks tähtaega, 11.02 ja 09.09). Tõsi, komisjonil on käskkirjaga antud õigus jätta osa programmi vahendeid reservi ja teha ministrile ettepanek programmi teise taotlusvooru väljakuulutamiseks. Ent siiski soovitaks kõigil oma järgmise plaanitava festivali kohta taotlus ära teha.

4. Programmi tingimustes (koostöös MTÜ-ga Eesti Muusikafestivalid ja Eesti Muusikanõukoguga) on tõstetud kogueelarvemahu alammäära seniselt 20 000 eurolt 30 000 eurole. Koos programmimahu kasvuga tahab komisjon toetada festivalikorraldajaid senisest suuremate eraldistega.
Programmil "Muusikafestivalid" on üldised nii taotluse vorm kui ka aruande vorm.

Kindlasti tasub igal taotlejal igaks juhuks üle vaadata, et ei oleks ministeeriumi ees aruandevõlgnevusi. Kaasfinantseeringute puhul olgu selgelt ja õiges lahtris kirjas, kas näiteks Kultuurkapitalist taotletav summa on juba eraldatud (ja millises mahus) või on alles menetluses (ja milline on sel juhul vastamise tähtpäev) - täpselt nagu vormis kirjas.

Kui saadate taotluse digiallkirjaga, saatke see palun e-posti üldaadressile min (at) kul.ee. Kõik taotlused, nii digiallkirjaga kui paberil esitatud, palun dubleerivalt saata minule eero.raun (at) kul.ee, siis kogun taotlused komisjoni liikmete jaoks failidena. Komisjoni tööd juhib asekantsler Ragnar Siil.

No comments:

Post a Comment