Monday 16 November 2009

Integratsiooniteema kultuuripoliitikas

Koos Rahvastikuministri büroo sulgemisega leidis integratsiooniteema endale uue riigi-poolse haldaja Kultuuriministeeriumis. Asekantsler Anne-Ly Reimaale ja tema juhitavale kultuurilise mitmekesisuse osakonnale tähendab see muidugi tihedat suhtlemist rahvusvähemuste kultuuriseltsidega, kuid mitte ainult - sest ega rahvusvähemuste ja integratsiooni temaatika probleemid ei piirne ju ainult kultuuri valdkonnaga - ükskõik kui laialt ka kultuuri ei defineeriks.

Hiljutine uudis teatab, et Kultuuriministeerium ja Euroopa Liidu Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fond eraldasid lõimumisprotsessi soodustavate teatri- jt projektide toetuseks ligi kolm miljonit krooni. Kaheksa etendusasutust said rahastuse Integratsiooni Sihtasutuse konkursi „Ühise kultuuriruumi edendamine läbi koostöötegevuse” raames, nende seas ka kooriooper, jazzsalong ja kaks muusikali.

Sarnastest programmidest võikski ka edaspidi ja laiemalt raha küsida muusika valdkonna projektid. Üks esimesi initsiatiivi võtjaid, Pille Lille Muusikute Toetusfond / täiendõppe keskus on alustanud koostööd Vene Kultuurikeskusega, et muusika tooks kokku erinevatest rahvustest lapsed. Selline aktiivsus uute võimaluste otsimisel on positiivne ja tõestab, et äsja Pille Lillele määratud UNICEF Eesti rahvuskomitee aastapreemia (üks kaheksast) on läinud õigele adressaadile.

No comments:

Post a Comment