Monday 16 November 2009

Koorijuhtide konkurss 2009

Pühapäeval, 08.11.2009 lõppes V vabariiklik noorte koorijuhtide konkurss. Kooriühing ja EMTA said korraldamisega kenasti hakkama ning noored koorijuhid taas hea võimaluse end näidata ja saada asendamatuid kogemusi. Eriline tänu EFK-le ja RAM-ile missioonitunde eest, et andsite konkursi jaoks oma väärtuslikku aega - selliste tippkooride juhatamine on ikkagi iga noore koorijuhi unistus!

Tulemused: II preemia - Darja Selivanova, III preemia - Taavi Kull ja Kaspar Mänd
Eripreemiad: EFK poolt - Igor Nikiforov, RAM-i poolt - Darja Selivanova, kohustusliku laulu parima esituse eest - Darja Selivanova.

Sirbis 13.11.2009 ja 14.11.2009 Klassikaraadio Helikajas võtsid žürii liikmed konkursi muljed kokku. Niisiis, üldist võistlejate taset hinnati tubliks keskmiseks, ühtegi uut sädemeid pilduvat superstaari ei sündinud. Ilmselt seepärast otsustati esimest preemiat mitte välja anda.

Järgnevad preemiad olid aga pretsedenti loovad, sest:
- esmakordselt konkursi ajaloos sai kõrgeima koha naisterahvas (eelmine kord 2004.a. sai Lilyan Kaiv esimese auhinnatud naisena III preemia);
- veel kunagi pole venekeelsed noored muusikud jõudnud finaali - ning olnud seal tõesti edukad. Darja oma emotsionaalseima esinemisega pälvis kõrgeima väljaantud preemia, koos Igoriga jagasid nad omavahel väljaantud eripreemiad ning RAMi ja EFK sümpaatia. Igati positiivsed kangelased lõimumisprotsessi musternäidetena. ;-)

No comments:

Post a Comment