Thursday 5 November 2009

Rahvusooperi ehitusplaanid

Taas kord kõneldakse Rahvusooper Estoniaga seoses faktist, et kuna praegune 1913. aastal valminud ja Teise Maailmasõja järel taastatud maja on ehitatud draamateatriks, tuleks ooperi- ja balletižanri väärikaks esitamiseks siiski ehitada Tallinnasse vastav saal või uus maja. Juurdeehitust olemasolevale hoonele on toetanud varem Rahvusooperi Nõukogu esimees maestro Eri Klas (Postimehe arvamusloos 27.12.2007).

Rahvusooperi septembris ametisse astunud peadirektor Aivar Mäe on intervjuus 02.11.2009 EPL Online'ile öelnud, et praeguse hoone laiendus oleks ilmselt kõige odavam - ei peaks uuesti ehitama kõigi neid riietus- harjutus- ja kontoriruume, mis praegu juba ajaloolises hoones olemas. Kuid samas on Mäe ka öelnud (nt Rahvusooperi minutites 05.11), et kõik variandid on siiski veel laual, kaasa arvatud täiesti uue maja ehitamine nt Petrooleumi-Nafta tänava kanti.

Kuna igakuiselt käib nüüd koos laiapõhjaline töögrupp, tahaks loota, et Rahvusooperi uue hoone (või saalikompleksi) valmisehitamise teema enam siiski ei vaibu ning et täitub Aivar Mäe lootus - kümne aasta pärast on ehitus valmis. Eesti rahvas ja eesti kultuur on seda väärt küll.

No comments:

Post a Comment