Saturday 21 November 2009

Kulka uued koosseisud

Kultuuriminister Laine Jänes kinnitas 09.11.2009 Kultuurkapitali sihtkapitalide nõukogude uued koosseisud, kes töötavad Kultuurkapitalis järgmised kaks aastat.

Helikunsti sihtkapitali kuuluvad perioodil 2009-2011 (tähestiku järjekorras):
Eero Raun, Tanel Ruben, Aarne Saluveer, Toomas Siitan, Timo Steiner, Kadri-Ann Sumera, Kulvo Tamra. Neist Ruben, Saluveer ja Siitan kuulusid ka eelmisesse koosseisu, nii et kogemust peaks jaguma. Oma esimesel koosolekul 26.11 valis helikunsti sihtkapital oma esimeheks Aarne Saluveeri ja aseesimeheks Toomas Siitani.

Sihtkapitalide liikmete ülesanne on jagada sihtkapitali käsutusse eraldatud raha, esitada Kultuurkapitali nõukogule kultuurivaldkondade vaheliste ürituste projekte toetuse määramiseks ning jälgida sihtkapitali poolt määratud toetuste sihipärast kasutamist.

Miks on Kultuuriministeeriumi valdkonnanõunikud sageli Kulka sihtkapitalides? Seepärast, et neid on esitanud mitmed valdkondlikud valitsusvälised organisatsioonid. Ja miks neid on esitatud? Kuna ma pole varem Kulka sihtkapitalis tegutsenud, tsiteerin siinkohal teisi.

Esitajad on põhjendanud sellist sammu seisukohaga, et valdkonnanõunike kaasamine ekspertidena parandab jooksvat infoliikumist, rahastamisotsuste kvaliteeti ja eesmärgipärasust ning aitab vähendada probleeme aruandevõlgnevustega.

Üleliigne pole mainida: valdkonnanõunikele endile on Kultuurkapitali sihtkapitali koosseisus osalemine täiendav, ent parema töötulemuse nimel põhjendatud töökoormus, millega ei kaasne majanduslikud huvid. Selleks aga, et siiski laiendada rahastamisotsuste kandepinda, on Kultuuriministeeriumil tava kutsuda ministri käskkirjaga määratavate toetusprogrammide jaotamise komisjonidesse valdkonnanõunike kõrvale teised inimesed, kes ei tegutse Kultuurkapitali sihtkapitalides.

No comments:

Post a Comment