Thursday 26 November 2009

Loodi Eesti Muusika Arenduskeskus

Jätkuna 19.10.2009 postitusele "Euroraha muusika valdkonna arenguks" on hea meel teatada, et 24.11.2009 pidas EMTA ruumes oma asutamiskoosoleku MTÜ Eesti Muusika Arenduskeskus (EMAK). Uue MTÜ esimene tegemine on EASi taotluse lõpetamine muusika valdkonna arenduskeskuse loomiseks. Eeltaotlus osutus igatahes edukaks.

EMAK-i juhatusse saab põhikirja järgi kuuluda 5-15 liiget, praegu valiti sinna kõik kümme asutajaliiget: Marje Lohuaru (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia), Helen Sildna (Tallinn Music Week, MTÜ Muusikasuhtlus), Evi Arujärv (Eesti Muusika Infokeskus) ja Juko-Mart Kõlar (MTÜ Eesti Muusika Eksport). Ülejäänud juhatuse liikmed on Ülo Krigul (Eesti Heliloojate Liit), Jaak Sooäär (Eesti Jazzliit), Mikk Targo (MTÜ Eesti Muusika Eksport), Kalev Rattus (Eesti Autorite Ühing), Imbi Tarum (Eesti Interpreetide Liit), Kaie Tanner (Eesti Kooriühing), Ando Kiviberg (MTÜ Eesti Pärimusmuusika Keskus).

Juhatuse esimeheks valiti Marje Lohuaru. MTÜ põhikirja koostamisega tegelesid aktiivselt Marje Lohuaru, Helen Sildna, Evi Arujärv ja Juko-Mart Kõlar. Kultuuriministeerium oli seejuures vaatleja ja nõuandja staatuses.

Tegu on esimese organisatsiooniga Eestis, kus on esindatud süva-, pärimus-, jazz- ja pop/rock-muusika. EMAK püüab eesti muusikat arendada välisekspertide sissetoomise ja manageride koolitamisega, suur eesmärk on eesti muusika ekspordistruktuuri loomine. Selleks jõudu tööle!

No comments:

Post a Comment